Tidskrifter för datorintresserade

Gillar du att läsa om datorer och IT? Då kan du förmodligen räkna upp ett antal tidskrifter för datorintresserade. I den här typen av publikationer är det naturligtvis datorer och IT som står i fokus. Tillbehör, hårdvara och program är ämnen som behandlas ingående. Ofta kan du som läser ta del av diverse råd och tips för att förbättra ditt eget datoranvändande och fördjupa dina IT-kunskaper. Även testsektioner är vanliga, dessa kan vara intressanta såväl för dig som är redan är ett riktigt ”geek” som för nybörjaren som inte vill känna sig helt bortkommen när en ny dator ska inhandlas.

Svenska tidskrifter toppar listan

Du som är intresserad av IT, teknik och datorer har många tidskrifter att välja mellan. Dator Magazinet, PC för alla och PC-Tidningen är exempel på några av de mest populära tidskrifterna i den här kategorin. Många datoranvändare söker gärna information och läser IT-nyheter online. Det finns gott om svenska sajter som skriver om ämnet. Du som tycker att papperstidningar känns förlegat kanske bör tänka ett varv till. Det har nämligen visat sig att skärmtröttheten främjar pappersutskrifter. Det är särskilt mindre skärmar som kan leda till trötta ögon. Problem som huvudvärk och rinnande röda ögon kan ofta undvikas om du väljer att läsa en traditionell papperstidning istället för att titta på en skärm.

En bra annonsmarknad

Har du funderat på att annonsera i en datortidskrift? En tidskrift av det här slaget är en utmärkt annonsmarknad för sig som säljer produkter som kan tänkas tilltala en IT-intresserad målgrupp. Sett till upplagestatistiken har ofta datortidskrifterna en manlig läsarskara i åldersspannet 30-60 år. Kanske är den här målgruppen även intresserad av sådant som resor, bilar och sexleksaker? Att placera en annons rätt kan visa sig vara ett riktigt lyckokast. Om du vill annonsera online brukar informationssidorna om datorer och IT ha en rad olika erbjudanden i olika prisklasser. Ofta är lösningarna skräddarsydda. Kanske väljer du att annonsera för dem som tidigare besökt din sajt eller för dem som endast är intresserade av ditt område, möjligheterna är oändliga.