Bonnier tidskrifter

En av de största utgivarna av tidskrifter i Sverige är Bonnier tidskrifter, som är en del av Bonnierkoncernen. Sammanlagt har förlaget runt 53 olika tidskrifter som de publicerar, inom områdena livsstilsmagasin, specialtidningar och affärspress. Bland dessa hittar man Sveriges mest lästa mattidning, mest lästa inredningstidning och mest lästa modetidning: Allt om mat, Sköna hem respektive Damernas värld.

Verksamheten som idag heter Bonnier tidskrifter började år 1906 under namnet Julstämnings förlag, som senare blev Åhlén & Åkerlunds förlag. Förlaget flyttade år 1923 in i lokaler på Sveavägen/Rådmansgatan efter att ha utökat sin verksamhet, och där bedriver de sin verksamhet än idag. Tidskriftsdelen av deras verksamhet köptes dock upp av Bonnier redan år 1929, som vid det laget hade närmare hundra års erfarenhet av att ge ut tidskrifter och medieprodukter – de hade varit verksamma sedan början av 1800-talet, med tidningar som Panorama, Bazaren och Stockholms Mode-Journal. Vid uppköpet blev Åke Bonnier d.ä. och Anna Ehlin (Erik Åkelunds syster) vd:ar för Åhlén & Åkerlund, som inte bytte namn till Bonnier tidskrifter förrän år 2000.

Om du själv håller på att starta en tidskrift som du hoppas ska kunna konkurrera med de från Bonnier tidskrifter, är en bra början alltid att marknadsföra din tidning genom att dela ut några exemplar gratis för att få ryktet om tidningen att börja sprida sig. Man kan hjälpa ryktet på travet med gratisprodukter som pennor och nyckelringar med tidskriftens namn på. Du kan enkelt beställa sådana profilprodukter hos Medtryck. Så småningom kommer förhoppningsvis tillräckligt många ha hört talas om din tidning för att du ska få prenumeranter och gå med vinst på de lösnummer du säljer.