Tidskrifter som lockar många

Det finns tidskrifter för alla intressen och för såväl smala som breda områden. Oavsett om du gärna vill koppla av med en tidning om bakning eller vill läsa en om poesi kan du hitta vad du söker. En del tidskrifter lockar många läsare och vänder sig till en bred målgrupp. Enligt branschorganisationen Sveriges tidskrifter är det specialmagasinen som är mest populära hos läsarna. Några exempel är fotbollstidningen Goal, mode- och herrmagasinet King samt den andliga tidningen Nära. Hela 22 procent av landets befolkning uppges läsa en specialtidning och pappersvarianterna är fortfarande den mest populära.

Hitta ett magasin för dig

Trots att de flesta fortfarande vill få hem en fysisk tidning i brevlådan, är det allt fler som väljer att läsa tidskrifter på nätet. De fem bästa tidskrifterna i Sverige år 2017 som du kan läsa i din dator, telefon eller på plattan är överraskande nog bloggar. Det är sajten Idg.se som årligen utser landets mest lästa internetmagasin som har gjort listan. På första plats hamnar Underbara Clara. Hon har tidigare bloggat på Amelia men sedan år 2016 har hon byggt sin egen medieplattform. Clara Lidström skriver bland annat om husmorstips, pyssel, barn och bakning. Övriga tidningar är Blankspott, Chef, Dagens samhälle och Kit.

Fysiska tidningar i brevlådan

Ibland kanske du helt enkelt vill läsa pappersvarianten. Du vill känna den där pirriga känslan i magen varje gång när ett nytt och inplastat nummer av din favorittidning ligger i din brevlåda eller finns i närmsta kiosk. Om du vill ha längre läsning är det ett flertal magasin som ger boktips och många tidningar recenserar pocketböcker. Om du exempelvis tycker om att läsa Amelia, ger de oftast recensioner av böcker som är tänkt för en kvinnlig målgrupp mellan 25 och 40 år. Nu finns det också bilderpocket för barn. Det är helt enkelt en klassisk barnbok men i pocketformat som är enkelt att ta med i bilen eller på bussen.