Tidningstips till föräldrar

Oavsett om du just fått ditt lilla knyte i famnen, eller är en väl inkörd förälder med både den ena och den andra vildingen därhemma, så kan det vara givande att läsa om sådant som hör föräldraskapet till. Kanske har man en tuff period och behöver få se saker ur ett nytt perspektiv, kanske är man ute efter tips på det perfekta familjeresemålet – eller så behöver man helt enkelt sjunka ner i soffan med en tidning för lite avkoppling och ro! Det finns en hel uppsjö av tidingar för föräldrar, en del är klart och tydligt inriktade mot just familjelivet medan andra kan ha något helt annat fokus men som ändå är givande för föräldrar. Ett exempel på det sistnämnda skulle kunna vara en tidning om vandring och natur, eller om DIY-inspiration och pyssel – om familjen är intresserad av just detta.

Den nyblivna föräldern

Har du nyligen gått och väntat 9 månader på familjens senaste tillskott, och nu äntligen fått träffa underverket? Grattis! Säkerligen är det också fler som vill träffa den lilla bebisen, och det kan ibland kännas överväldigande med en massa spring och nyfikna släktingar som vill gulla med din skatt. Tycker du detta är jobbigt kan du med glimten i ögat låta dessa tips för gäster synas en stund på din Facebook-vägg några dagar efter förlossningen! Känner du å andra sidan att du gärna tar en liten paus från alla blöjbyten kan du med fördel låta folk komma, lämna dem med bebisen och den eventuella andra föräldern – medan du smyger iväg med din tidning! Tidningarna ViFöräldrar och Mama är tips på två tidningar som riktar sig mot småbarnsföräldern med tips och trix för att få vardagen att fungera. Det erbjuds ofta artiklar med fokus på vanligt förekommande frågeställningar, t.ex. hur man hanterar sömnbrist, hur man kan laga egen babymat och hur man söker hjälp om man skulle hamna i en förlossningsdepression.

Barnvagnstester, trots och nyblivna tonåringar

Ett uppskattat moment i många föräldratidningar brukar vara dessa tester och utvärderingar som presenteras med jämna mellanrum. Det kan gälla allt från vilka regnkläder som har högst vattenpelare till varför Bugaboo Donkey är en suverän barnvagn! Men en föräldratidning innehåller så mycket mer än fokus på spädbarnstiden och tester. Artiklarna är trots allt nummer ett, och när uppgivenheten sköljer över en kan det t.ex. kännas skönt att få veta att man inte är den enda föräldern vars 3-åring målar dinosaurier på kylskåpet med spritpenna eller klistrar gurkskivor på tv:n. Och sen då? Rätt var det är står du där med en nybliven tonåring som tycker att mamma och pappa är de absolut löjilgaste i världshistorien. Dessutom dyker många viktiga frågor upp kring den här åldern, och även om du inte skulle vara den som ditt barn helst pratar pinsamheter med så kan det vara skönt att få lite stöd i en artikel om hur du skulle kunna öppna upp till samtal.